A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_4v9ahq6ho6ckt24v10sam5cbo5, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Af en toe zegt mama "nee".

Jasmientje brengt de meeste tijd met haar mama door. Niet dat mama en papa ruzie hebben, maar ze leven gewoon niet dicht met elkaar samen. Ze heeft ook wel een goeie band met haar vader, maar niet op dezelfde manier als met haar moeder. Jasmientje vertelt al haar gedachten aan haar moeder, zonder bang te zijn wat die over haar denkt. Ook haar zorgen kan ze met de mama delen. De gesprekken met haar vader verlopen heel anders, Jasmientje let dan veel meer op haar woorden en wat ze wel of niet zegt. Ze wilt dan toch wel goed overkomen. Bij haar mama is ze heel ontspannen, zo relax dat ze ook wel eens te brutaal durft te praten. Het doet wel deugd bij mama helemaal zichzelf te kunnen zijn zonder opletten. Mama blijft haar altijd even graag zien. Met haar mama leeft ze echt tezamen, die weet alles.

Waarom het zo gelopen is, dat weet Jasmientje niet. Maar nu is het wel zo en voelt het zo. Papa hoort er ook helemaal bij, op zijn manier, maar anders. "Wat sta je aan dat raam te doen Jasmientje," vraagt papa. Jasmientje staat met haar mama te babbelen die in het stalletje binnen hooi aan het eten is. "O, ik ben met mama aan het praten," antwoordt Jasmientje. "Laat mij eens even door meid? Dan kan ik je moeder spreken." Jasmientje twijfelt niet en gaat snel uit de weg. "Heidi, kan je uit de stal komen, zodat ik daar kan staan? Ik wil hier graag verder eten", vraagt Peter. Heidi laat Peter door zoals het hoort. Sikje staat nog alleen in de andere stal. Zou hij ruzie met haar gemaakt hebben, denkt papa dat het hooi bij hen lekkerder is of is er een andere reden dat papa bij hen komt eten? Jasmientje weet het niet.

Jasmientje vindt het wel leuk dat papa erbij gekomen is, mama komt er ook terug bij staan. Ze ruikt aan het hooi bij papa, niet slecht, maar ze ruikt nog iets beters als mama dichterbij komt: lekkere melk. En ze duikt onder mama door richting uier, maar mama maakt al snel een beweging waarmee ze "nee" tegen Jasmientje zegt. Af en toe vindt Heidi het welletjes geweest en leert ze Jasmientje dat ze niet altijd mag drinken wanneer zij het wil. "Eet maar hooi Jasmientje, net zoals ons, kom er maar bij als een flinke meid. Dan laat ik je straks nog melk drinken." Als papa erbij is, gedraagt het kleine geitje zich toch weer anders bij de mama. Ze wordt dan plots een tikkeltje braver en luistert beter naar de mama. Het gebeurt niet vaak dat ze zo met hun drietjes samen eten, Jasmientje vindt het wel gezellig zo. Ook al mag ze nog niet drinken en moet ze meer en meer hooi leren eten.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_4v9ahq6ho6ckt24v10sam5cbo5, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0