A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_ijen7bptl225fifpgarb7k4o93, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Potten hebben oren.

Heidi, Peter en Jasmientje eten samen hooi. "Hoe komt het dat je bij ons komt hooi eten?", vraagt Heidi aan Peter. "Gewoon, dat is toch eens leuk onder ons drieën," antwoordt Peter. "Ja maar je eet nu al maanden altijd met Sikje samen in één stal en niet meer met mij. Dus waarom kom je plots terug naar mij?", dringt Heidi verder aan. Peter begint zich te verdedigen en heeft genoeg van de vragen. "Is het niet goed misschien dat ik bij jou kom eten. Ik kan ook nooit goed voor jou doen hè. Dan kom ik eens hier eten en dan heb je weer commentaar."

Jasmientje is heel nieuwsgierig naar wat mama en papa tegen mekaar te zeggen hebben. Misschien komt ze nog iets interessants te weten. Daarom houdt ze zich muisstil en kijkt naar buiten, alsof ze totaal niet aan het opletten is. Heidi reageert: "Je moet geen woorden in mijn mond leggen die ik niet gezegd heb. Het is toch normaal dat ik wil weten waarom je vandaag niet bij Sikje gaat eten. Na al die tijd sta je hier plots en ik heb je meteen doorgelaten om samen met ons te eten. Maar ik wil wel weten wat er tussen jou en Sikje aan de hand is."

Plots kraait de haan: "Potten hebben oren! Potten hebben oren!" Peter steekt zijn hoofd naar buiten en roept: "Bemoei je met je eigen familie. Ik hoef jouw commentaar niet." Jasmientje begrijpt er niets van, waarom papa plots boos op de haan is. "Wat betekent dat 'potten hebben oren' mama?", vraagt het kleine geitje. Mama antwoordt: "Dat betekent dat we beter moeten opletten, omdat anderen ons kunnen horen." Jasmientje voelt zich een beetje ongemakkelijk en snuffelt wat over de grond terwijl ze vraagt: "En wie bedoelt de haan daarmee?" Heidi zucht: "Als de haan ons kan horen, dan zijn er ook de kippen of Sikje zelf of nog anderen die kunnen meeluisteren. Maar het is ook niet goed dat jij kan meeluisteren." Jasmientje voelt zich betrapt. "Maar ik ga dat toch niet doorvertellen wat jullie zeggen." Mama zucht: "Daar heeft het niets mee te maken. Het is gewoon niet goed voor jouw kleine oortjes om dingen te horen die volwassen mensen te bespreken hebben. Mama en papa vergeten dat soms."

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_ijen7bptl225fifpgarb7k4o93, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0