A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_k0v98k9mk1b9tlck0jophk4ou1, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Vertrouw me.

Jasmientje laat zich zo graag strelen en krabben door Nans, zalig vindt ze dat. Maar van haar hoorntjes moeten ze wel afblijven. Tja, dat ligt gevoelig om de één of de andere reden. Dan komt haar echte geiten instinct naar boven en krult ze haar nek ‘klaar voor de aanval’. Mama en papa hebben stukken hoorn die terug zijn beginnen groeien nadat ze eerst verwijderd werden. En daar mag ook niemand aankomen, zeker papa wordt dan boos.

Iedere dag groeien Jasmientje en Nans dichter naar mekaar toe in vertrouwen. Als ze mekaar zien kijken ze blij naar mekaar en brengen ze tijd met elkaar door. Nans mag haar optillen, strelen, weer neerzetten, Jasmientje vertrouwt haar en voelt zich veilig. Want het voelt altijd goed aan, herkenbaar, zacht en veilig.

Nans maakt zich zorgen, maar ze kan er niet over praten met Jasmientje. Want ze kan aan Jasmientje niet uitleggen dat ze binnenkort naar de dierenarts zullen gaan. Die gaat onder verdoving haar hoorntjes weghalen zonder pijn te voelen. Eigenlijk wou ze al langsgaan, maar toen ze een afspraak wou maken, werd er gevraagd langer te wachten. Jasmientje moet nog wat ouder worden en flinker, minstens 6 weken oud. Maar wat als Jasmientje haar daarna niet meer vertrouwt?

Echte vrienden doen voor mekaar wat het beste is. Dat is wat Nans ook wil doen voor Jasmientje. Maar wat als Jasmientje haar de beslissing kwalijk neemt. Wat als Jasmientje bang gaat zijn of toch pijn zal voelen? Wat als Jasmientje verdrietig is zonder hoorns? Als je echt van iemand houdt, dan doe je ook wat het beste is voor die persoon en niet voor jezelf. Maar gewoon vriendinnen kunnen geen beslissingen over mekaar nemen zoals dokters of ouders dat doen. Die moeten een eigen mening hebben, dat totaal iets anders mag zijn. Vriendinnen nemen zelf beslissingen en steunen mekaar daarin zichzelf te blijven. Dat is een ware vriendschap en zeker geen tweelingen worden die alles hetzelfde doen. Het is wel heel leuk als je van dezelfde dingen houdt en die samen kan doen.

Kon Nans er maar over praten met Jasmientje en haar goeie bedoelingen duidelijk maken. Kon ze maar vertellen waarom… Kon ze maar vragen hoe Jasmientje hierover denkt en zich erbij voelt… Nu lijkt het net alsof ze geen rekening met haar gevoelens of gedachten wil houden. Het is moeilijk over iemand anders te beslissen met wie je niet echt praten kan of die voor zichzelf geen beslissingen kan nemen.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_k0v98k9mk1b9tlck0jophk4ou1, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0