A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_a107mrd8pv9f301o5oo4godtf3, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Blauwe ogen om in te verdrinken.

"Jasmientje wat heb jij toch prachtige blauwe ogen," klinkt plots een zachte stem. Maar Jasmientje ziet niemand. "Wie ben je? Waar ben je?", vraagt Jasmientje. "Ik ben jouw prins op het witte paard," antwoordt de stem honingzoet. "Oei," Jasmientje moet ervan giechelen, zoiets heeft ze nog nooit meegemaakt. Niemand heeft tegen haar al zulke lieve dingen gezegd. Het is zo spannend, enerzijds zou ze willen weglopen en anderzijds wil ze nooit meer weg van deze stem. Maar wat moet ze nu terugzeggen... ?, Jasmientje weet het niet. Ze kan niet meer nadenken, enkel nog lachen en giechelen en blozen. Eigenlijk kan ze niet goed geloven wat er aan het gebeuren is.

Misschien kan ze maar beter stoer reageren, want ze voelt zich helemaal niet veilig. Maar niet veilig op een leuke spannende manier, zo opgewonden heeft ze zich nog nooit gevoeld. "Wie zegt dat ik van een wit paard hou? Misschien vind ik zwart wel mooier...," antwoordt het kleine meisje dapper en probeert haar gegiechel in te houden. Maar dat is wel haast onmogelijk. "Is dat zo Jasmientje, dat zou ik heel erg jammer vinden.", zegt de stem bedroefd. Oei, ik heb iets verkeerd gezegd, straks gaat hij nog weg. O nee, wat moet ik zeggen, wat moet ik zeggen, denkt Jasmientje zenuwachtig. "Kan je tevoorschijn komen, misschien is jouw wit paard het eerste witte paard dat ik wel mooi vind," probeert Jasmientje dan maar. "Denk je dat ik nog een kans maak?", want anders moet ik op zoek naar een andere prinses. En als ik mag kiezen, wil ik liefst dat jij mij kiest.” Na die woorden wordt Jasmientje stil. De stem kent nog andere meisjes die hij als prinses wil, als ik niet wil, dat voelt wel raar, denkt Jasmientje. Het lijkt plots alsof ik niet zo belangrijk voor hem ben. Hij heeft keuze genoeg en een ander meisje is ook goed voor hem. Ik wil hem niet verliezen. “Wie zijn die andere meisjes dan?”,vraagt Jasmientje. “O, dat is niet belangrijk," zegt de stem "en ik heb hen beloofd hun privacy niet te schenden.” Oei, die meisjes betekenen dan wel veel voor hem. “Maar zijn die andere ook mooi?”, probeert Jasmientje te weten te komen. Ze voelt zich plots zo onzelfzeker met die andere meisjes die de stem kent. “Ja hoor,” zegt de stem vrolijk, “ik kies alleen maar mooie meisjes. Maar het liefst zou ik jou willen.” Jasmientje wordt weer verlegen. “Maar waarom wil je mij het liefst?”, vraagt Jasmientje. “Omdat je zo’n mooie blauwe ogen hebt, waar ik er uren in kan zwemmen zoals in de prachtigste blauwe zeeën op aarde.”, zegt de stem. “Oh my God,” denkt Jasmientje. “Hi, hi hi, ik krijg het er helemaal warm van, ik kan niet meer ademen."

Mama Heidi begrijpt er niets van dat Jasmientje niet komt drinken, normaal gezien probeert het kleine geitje de hele dag door melk te drinken. Ook van het hooi komt ze niet eten en ze blijft zich zo lang alleen bezig houden, heel eigenaardig. Als het donker wordt en Jasmientje in de stal komt slapen ziet ze er helemaal anders uit, zo braaf en rustig en blij. Mama Heidi moet wel heel veel zeuren om te weten te komen dat Jasmientje zich verliefd voelt. Dat vindt mama wel heel leuk voor haar, maar ze maakt zich toch zorgen, omdat het niet helemaal oké voelt. Waarom laat die stem zich niet zien? En waarom begint hij over die andere meisjes? Dat valt niet helemaal normaal te noemen, zo gedragen verliefde jongens zich toch niet?

De volgende ochtend holt Jasmientje naar dezelfde plek van de dag tevoren, ze blijft daar een tijdje. Mama Heidi ziet haar niet meer zo verlegen ronddraaien als gisteren, ze hoort ook geen gegiechel. Jasmientje keert stil en bedroefd terug. Als mama wat vraagt, dan loopt ze weg, ze wil er niet over praten…

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_a107mrd8pv9f301o5oo4godtf3, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0