A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_ga524pgmsbltuk10e20fb4rs02, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Hoe moeten we hoefjes knippen?

De hoefjes van de geitjes groeien beetje per beetje verder door. Gelukkig niet te snel, omdat Peter, Heidi en Sikje wel een natuurlijke harde grond hebben om op rond te lopen. En al zeker niet zo snel als bij de paarden of de ezel. Daar moet de hoefsmid ongeveer om de 2,5 maand voor langskomen om de hoeven bij te kappen. Maar na een klein jaartje ziet Nans toch wel dat het tijd geworden is. Er ligt al een speciale schaar klaar waarmee je hoeven van schapen en geiten kan knippen. En Nans heeft wel ongeveer een idee wat er moet gebeuren. Want het gaat om de buitenste rand die maar blijft verder groeien omheen het binnenste zachte gedeelte. Dus, moet je die op dezelfde lengte krijgen. Maar hoe je dat best kan aanpakken? Dat is een andere zaak...

Die ochtend komt de hoefsmid langs en Nans vraagt hem of hij al ooit de hoefjes van geiten geknipt heeft. Neen, maar wel die van Alpaca's en dat is ongeveer hetzelfde, antwoordt de hoefsmid. Je moet maar eens op Youtube kijken, er bestaan genoeg filmpjes over, die je duidelijk uitleggen hoe je dit moet doen. Nans plant samen met Goudlokje dit avontuurlijke taakje aan te pakken in de namiddag. Eerst nog een stevige maaltijd voor extra kracht en energie nadat de hoefsmid alle hoeven gekapt heeft en weer vertrekt.

Nans en Goudlokje installeren zich met de laptop buiten aan een tafeltje in de zon en gaan volle moed op zoek naar duidelijke filmpjes en uitleg, over hoe je hoeven van geiten moet knippen. Maar ook waar en hoe je de geit best vastmaakt om netjes te blijven staan en ondertussen veilig kan knippen. Want ze hebben geen zin om een trap tegen hun hoofd te krijgen. Nans en Goudlokje trekken grote ogen en verschrikte gezichten terwijl ze de filmpjes bekijken. Dat gaat nog niet simpel worden. Op heel wat plaatsen hebben ze rare machines waar de geiten in geplaatst worden en automatisch vastzitten, zelfs omgekanteld worden met de pootjes naar omhoog. Ja, zo zouden ze het ook kunnen, die geitjes bewegen niets meer. Maar zoiets hebben zij natuurlijk niet thuis staan. Oh jee, hoe gaan zij er straks voor moeten zorgen dat de geitjes braaf gaan blijven staan en hun pootjes aangeven? Nu worden ze wel een beetje bang om getrapt te worden... Of dat de geitjes te sterk en hevig gaan zijn om vast te houden, laat staan ondertussen een hoef te knippen. Zeker de bok Peter met zijn éne grote hoorn boezemt beiden de grootste angst in.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_ga524pgmsbltuk10e20fb4rs02, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0